سبک زندگی

پارچه کشمیر

پارچه کشمیر
پارچه کشمیر

امروز با معرفی یکی از  پارچه های بسیار لوکس و معروف بازار به نام پارچه کشمیر در خدمت شما هستیم. این پارچه از کیفیت و ظرافت بالایی برخوردار بوده و برای دوخت لباس های فصول سرد سال بسیار مناسب است. در این مقاله قصد داریم تا انواع اطلاعات مربوط به این پارچه نظیر چیستی، تاریخچه، ویژگی ها، مراقبت ها و…. آن را به شما معرفی کنیم می توانید با ما همراه شوید.

پارچه کشمیر چیست؟

کشمیر پارچه ای نادر و بسیار ظریف می باشد که همواره مورد استقبال مردم به خصوص طبقه ثروتمند قرار گرفته است. این پارچه از طریق بافت موی به دست آمده از بز کشمیر تولید می شود. خیلی از اشخاص تصور می کنند که این پارچه از بافت پشم بز و یا گوسفندان به دست می آید اما همانطور که گفته شد از موی بز تولید می شود که به آن ویژگی های دیگری می دهد. همچنین در عصر امروز به منظور جلوگیری از گلوله شدن و حفظ نرمی این پارچه ها الیاف دیگری را نیز با آن ترکیب می کنند.

تاریخچه پارچه کشمیر

کشمیر نام منطقه ای در هندوستان که این بزها را در آن پرورش می دادند. همچنین در مغولستان نیز تولید این پارچه به ثبت رسیده است. بر حسب منابعی که در اختیار ما قرار دارد می توان گفت که برای اولین بار سه قرن قبل از مسیح این پارچه تولید شده، اما شواهدی وجود دارد که قدمت آن را به زمان های دورتری نیز نسبت می دهد. برای اولین بار این پارچه از طریق معامله کشور ترکستان وارد خاورمیانه شد و سپس از آنجا به اقصی نقاط دنیا رفت.

فرانسه که جزو کشورهای اروپایی به حساب می آید از این پارچه استقبال ویژه ای کرد و به همین دلیل تاجران تلاش زیادی می کردند تا آن را به اروپا بفرستند. رفته رفته تولید این پارچه به یکی از صنایع مهم کشورای اروپایی تبدیل شد و تا قرن نوزدهم تولید آن جزو مزایای اقتصادی اروپا محسوب می شد. تولید سنّتی این پارچه در آسیای میانه و کشمیر ادامه دارد اما بخش عمده ای از تولید آن هم اکنون توسط کشور چین انجام می شود.

نحوه تولید پارچه کشمیر

این پارچه همانطور که اشاره شد به دو صورت سنّتی و صنعتی تولید می شود.

روش سنّتی : در این روش که در مقیاسی کوچک انجام می شود ابتدا موی بز را چیده، به خوبی شانه کرده و به صورت نخ های ریز میریسند.

روش صنتعی : مراحلی که برای تولید پارچه در این روش طی می شود مانند روش سنّتی اما در مقیاس بزرگ و با بهره گیری از دستگاه ها صورت می گیرد.

مرحله اول ( پشم چینی )

ابتدا صبر می کنند تا پشم های بز کامل رشد کند. پس از آن به روش های مختلف این پشم ها را جدا می کنند و مطمئناً روش هایی که حیوان آسیب نبیند نیز وجود دارد.

مرحله دوم ( پاکسازی )

در این مرحله گرد و غبار و ناخالصی های دیگر که درون پشم ها وجود دارد را از آن جدا کرده و تمیز می کنند.

مرحله سوم ( شانه زنی )

الیافی که تمیز شده برای آن که به شکل خطی در بیاید شانه زده می شود و سپس آن را حلاجی می کنند.

همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله بررسی انواع پارچه نیر دیدن کنید.

مرحله چهارم ( تارسازی )

در این مرحله برای آن که الیاف به دست آمده را به شکل نخ در بیاورندوارد دستگاه رسیدندگی می کنند که الیاف رو با یکدیگر می پیچاند و بر حسب حالت قرار گرفته در دستگاه نخ ضخیم یا نازک می شود.

مرحله پنچم ( تمیزکاری و رنگرزی )

دوباره نخ ها را تمیز می کنند و در صورتی که قصد رنگرزی وجود داشته باشد در این مرحله انجام می شود زیرا بعضاً تولیدکنندگان لباس را پس از اتمام آن رنگ می کنند.

مرحله ششم ( بافت )

نخی که مراحل بالا را طی کرده به صورت پارچه بافته می شود.

عملیات نهایی و بسته بندی

بعد از اتمام مراحل در برخی موارد بنا به نیاز پارچه در معرض فرآیندهایی نظیر ضد حریق سازی و… قرار می گیرد. دقت کنید که پشم خودش به طور طبیعی ضد حریق است.

پس از آن به شکل بسته بندهای مد نظر شرکت در می آید و روی آن برچسب مربوطه زده شده و اماده ارسال و فروش می شوند.

ویژگی های پارچه کشمیر
ویژگی های پارچه کشمیر

ویژگی های پارچه کشمیر

می توان گفت از نظر کیفی با وجود ظرافت و سبکی فریبنده ای که دارد شاید در ذهن مخاطب این موضوع را القاء کند که احتمالاً مقاومتش کم است اما بر خلاف تصور اشخاص از استحکام بالایی برخوردار است.

طی تحقیقات انجام شده درجه ظرافت پارچه های پشمی ۳۶ میکرون است اما پارچه کشمیر درجه ظرافتی معادل ۷ الی ۱۹ میکرون دارد که این عدد نشان دهنده تفاوت بسیار زیاد در لطافت آنها می باشد.

این پارچه به دلیل ظرافت به سهولت در مدل های گونانگون و به صورت نخ های سبک یا سنگین دوخته می شود.

از منظر ظاهری نیز وقتی لباسی با چنین پارچه ای دوخته شود زیبایی خاصی خواهد داشت.

ضخامت این پارچه بسیار زیاد بوده و می توان گفت از منظر عایق بودن به نسبت سایر بافت های پشمی سه برابر قوی تر عمل می کند.

طیف رنگی این محصول قهوه ای بوده و در رنگ های سفید و خاکستری نیز به وفور یافت می شود.

طول عمر پارچه مصرفی نیز یکی از موارد حائز اهمیت هنگام خرید پارچه است و خوشبختانه اگر از این پارچه خوب مراقبت کنید تا ده سال نیز دوام خواهد اورد که به نوبه ی خود شگفت انگیز است.

حساسیت نسبت به پارچه کشمیر

در انواع پارچه های پشمی امکان ایجاد حساسیت وجود دارد اما این به آن معنا نیست که اگر شما به نوعی از پشم حساسیت پیدا کردید نسبت به کشمیر نیز همینگونه باشد. در پارچه کشمیر نیز امکان بروز حساسیت وجود دارد و هنگامی که با پارچه تماس داشته باشند پوست آن ها قرمز شده و دچار خارش می شوند. از علائم دیگر آن می توان به آبریزش بینی، عطسه، سرفه وقرمزی چشم اشاره کرد. اگر از از این پارچه استفاده می‌ کنید برای کمتر شدن حساسیت آن را بشویید.

کاربرد پارچه کشمیر
کاربرد پارچه کشمیر

کاربرد پارچه کشمیر چیست؟

همانطور که گفته شد این پارچه عایق بسیار خوبی است و همین دلیل باعث می شود تا از آن برای تولید لباس های پاییزی و زمستانه استفاده شود. در پاره ای از متن به رایج شدن این پارچه در میان کشورهای اروپایی اشاره شد، به همین علت مردم این کشورها به خصوص اشراف با تولید لباس های پیچیده و رسمی تری آن را نمادی از اشرافیت خود قلمداد کردند. به طور مثال هم اکنون شما می توانید پالتوی کشمیر را برای فصول سرد سال تهیه کنید که از قیمت بالایی برخوردار بوده اما به همان میزان نیز کیفیت دارد.

پوشاک دیگری نظیر شال و جلیقه نیز از پارچه کشمیر دوخته می شود که در بین اشخاص محبوب هستند. دلیل آن هم این است که وزن این پارچه کم بوده و بیشتر پوشاک سبک با آن می دوزند. پوشاکی نظیر پالتو و ژاکت های ضخیم با سایر پشم ها که سنگین و مناسب تر هستند دوخته می شوند. دوخت کت و شلوار در هاکوپیان نیز با این پارچه رایج است و در طی سالیان گذشته از محبوبیت خوبی برخوردار شده.

از این پارچه برای دوخت لباس خواب نیز استفاده می شود چرا که سبک بوده و باعث تنظیم دمای بدن شده شستشوی آن نیز آسان است. دوخت تشک نیز یکی دیگر از کاربردهای پارچه کشمیر است که بسیار نرم بوده اما همچنان از قیمت نسباً بالایی برخوردار است.

نحوه نگهداری از پارچه های کشمیر

این پارچه هم مانند سایر پارچه ها نیاز به نگهداری اصولی داشته و چه بسا به دلیل ظرافت آن باید بیشتر مراقب آن بود. شما می توانید برای در محافظت از پارچه در برابر عواملی مانند رطوبت و حشرات موذی پارچه و یا لباس خود را کاور کرده درون کمد قرار دهید. از دیگر مواردی که باید رعایت کنید این است که بافت کشمیر آلودگی و یا بوی عطر را درون خود نگه میدارد پس قبل از مرتب کردن آن در صورت نیاز پارچه را بشویید. و در آخر پارچه را هیچ وقت از چوب لباسی یا بند رخت آویزان نکنید چرا که باعث کشیده شدن لباس در طولانی مدت می شود.

همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله پارچه برزنت نانو نیر دیدن کنید.

نحوه شستشوی اصولی پارچه کشمیر

هم اکنون شما می دانید که پارچه کشمیر نیز از نوعی پشم بافته می شود پس می توان گفت نحوه شستشو پارچه پشمی برای پارچه کشمیر نیز صادق است. اکثراً با توجه به برچسب درج شده روی لباس به شما توصیه می شود که آن را برای شتسشو به خشکشویی بسپارید اما در ادامه قصد داریم تا به شما روش اصولی شستشوی آن با ماشین لباس شویی و به صورت دستی را آموزش دهیم.

نحوه شستشوی پارچه کشمیر با ماشین لباسشویی

زمانی که هوا سرد می شود استفاده از این لباس رایج بوده و در نتیجه نیاز به شستشوی مداوم دارد. در صورت امکان حوصله کنید و با روش دستی آن رو بشویید. چرا که این روش چندان مناسب نبوده و امکان آسیب به بافت پارچه وجود دارد، اما اگر مجبور به استفاده از آن شدید ماشین لباسشویی را بر روی دور کند قرار داده و درجه آب را نیز بر روی آب سرد بگذارید. در انتها حواستان باشد که بعد از شستشو درون خشک کن لباسشویی قرار نگیرد چرا که بافت لباس را از بین می برد‌.

استانداردهای پارچه کشمیر
استانداردهای پارچه کشمیر
استاندارد کرینگ برای کشمیر

کرینگ یک شرکت هولدینگ فرانسوی و چند ملیتی است. سخت گیری برای دریافت آن به میزان باقی استانداردها وجود ندارد اما دست کم باید در این حد که پشم کجا تولید شده اطلاعات داشته باشید که بتوانید لوگوی این استاندارد را دریافت کنید. کرینگ بر تولید الیاف و محصولات طبیعی نظارت داشته و فرآیندهای کاملی نیز برای زیرساخت های تولید پشم ایمن و پایدار ایجاد کرده است.

استاندارد مطالبه بازیافت ( RCS )

هدف این استاندارد افزایش یافتن استفاده از مواد بازیافتی در محصولات نساجی بوده و این کار به تولیدکنندگان کشمیر فرصت می دهد تا به دنیا اطلاع دهند که محصولاتشان بازیافت می شود.

استاندارد جهانی بازیافت ( GRS )

بازیافت محصولات پشمی به نحو شگفت انگیزی آسان است. این سازمان بر بازیافت ده ها محصول نساجی ارگانیک و مصنوعی نظارت داشته و فرصت دیگری برای تولیدکنندگان کشمیر ایجاد می کند تا محصولات خود را به عنوان دوستدار محیط زیست به رسمیت بشناسند.

منبع : sewport.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا