پارچه شانل

امروز با بررسی یکی دیگر از پارچه های نام آشنا خدمت شما هستیم که به دلیل زیبایی بسیار مشتری پسند شده است. پارچه شانل در دسته پارچه های لوکس قرار گرفته و یکی از پرکاربردترین پارچه ها در صنعت مبلمان دنیا به حساب می آید. شانل پارچه ای با کرک های لطیف، درخشنده و زیباست که در دسته پارچه های لوکس و اشرافی قرار می گیرد.
تولید این پارچه به سه حالت صورت میگیرد، در حالت اول به طور کامل از الیاف طبیعی مانند ابریشم و پنبه و در حالت دوم از الیاف مصنوعی نظیر رازیون، الفین و آکریلیک استفاده می شود. در حالت سوم از ترکیب این دو پارچه را تولید می کنند. در ادامه به معرفی تاریخچه، ویژگی ها و… آن می پردازیم می توانید با ما همراه شوید.
تاریخچه پارچه شانل
اگر سخن مورخان صنعت نساجی را ملاک قرار دهیم به گفته آن ها خواستگاه پارچه شانل ( به انگلیسی : Chanel ) کشور فرانسه بوده و از قرن ۱۸ میلادی برای نخستین بار در جهان تولید و عرضه شده است. شخصی به نام الکساندر بوکنان که صاحب کارخانه پارچه سازی پیزلی بود در دهه ۱۸۳۰ میلادی در کشور اسکاتلند برای نخستین بار اقدام به تبدیل نخ شانل به پارچه کرد و آن را در خط تولید خود قرار داد. شانل در دهه ۱۹۳۰ به عنوان پارچه ای مناسب برای تهیه رو تختی و پرده به حساب می آمد، با این وجود در دهه ۱۹۷۰ توانست آرام آرام وارد صنعت پوشاک شود.
نحوه بافتن پارچه شانل
برای بافتن این پارچه نخ را با طولی کوتاه که به آن شمع می گویند بین دو هسته اصلی قرار می دهند و پس از آن با چرخاندن نخ ها به دور یکدیگر آن را می بافند. لطافت و ظاهر خاص این پارچه به علت آن است که شمع ها از جهت راست به هسته نخ ریسی می چسبند. در این پروسه ممکن است مقداری نایلون نیمه مذاب را در وسط هسته شمع قرار دهند. علت این امر آن است که شمع ها بعضاً با شل شدن موجب ایجاد لکه در پارچه می شوند.

ویژگی های پارچه شانل
در ادامه برخی از ویژگی های این محصول را که لازم است بدانید به شما معرفی می کنیم.
قابلیت ایستایی : این پارچه از قابلیت ایستایی مناسبی برخوردار بوده و از نوع پارچه های لخت به شمار می رود. با این تفاوت که در مقایسه با پارچه لختی مانند ساتن حین حرکت چین های لباس مواج نمی شوند. برای آنکه متوجه شوید لختی این پارچه چه میزان است باید میزان الیاف درون آن را بسنجید. به هر مقدار که ضخامت بیشتر باشد قابلیت ایستایی هم بیشتر است.
بافت : پارچه شانل دارای بافت لطیف دو رو است. از لحاظ وزن نیز نباید نگران بود چرا که سبک است. همچنین این بافت از خاصیت گرمایی برخوردار بوده و برای لباس های پاییزه به صورت کت مناسب است. به دلیل به کار رفتن الیاف پشمی در این پارچه شما نباید به صورت غیر مستقیم آن را به عنوان لباس تن کنید چرا که ممکن است ایجاد حساسیت کند و بهتر است آن را بر روی لباسی نازک تن کنید. اگر قرار بود مستقیم با بدن شما در ارتباط باشد یک آستری استفاده کنید تا برایتان ایجاد خارش نکند.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله پارچه کشمیر نیز دیدن کنید.
چروک پذیری پایین : پارچه های شنل به علت حالت کت مانندی که دارند زیاد چروک نمی شوند. اگر شما به طور مداوم آن را شستشو دادید و یا شکنندگی های جزئی بر اثر نشستن در آن ایجاد شد نگران نباشید چرا که با یک اتوکشی ساده و حرارت درجه متوسط رو به پایین به شکل غیر مستقیم رفع می شوند.
تنوع رنگ : یکی دیگر از ویژگی های جذاب این محصول را می توان تنوع رنگ آن دانست که دست شما را در انتخاب در انتخاب باز می گذارد.
برخی ویژگی های دیگر : پارچه شانل در دو شکل طرح دار و ساده عرضه می شود و امکان چاپ نیز بر روی آن وجود دارد و در عرض ۳ متر بافته می شود.

کاربردهای پارچه شانل
این پارجه کاربردهای متنوعی دارد که پیش تر مهم ترین آن ها یعنی استفاده در صنعت مبلمان و پرده را به شما معرفی کردیم. از کاربردهای دیگر آن می توان به تولید روکش، کوسن، بالشت و رو تختی اشاره کرد، در صنعت پوشاک نیز برای تولید لباس های پاییزی نظیر شال و پالتو به کار می رود. به هنگام عذا داری از شانل مشکی در مساجد و هیئت ها استفاده می شود.
نحوه شستشو و تمیز کردن پارچه شانل
توصیه ما این است که به شکل خشک آن را تمیز کنید. اگر خواستید آن را بشویید برای شستشو این پارچه شما باید از شوینده هایی استفاده کنید که ملایم بوده و ثبات رنگی داشته باشند. همچنین آن را به صورت دست و با آب ولرم بشویید و برای جلوگیری از کشیدگی آن را پس از شستشو در آویزان نکنید و در سطح صافی بگذارید تا کامل خشک شود.

تفاوت پارچه مخمل و شانل
می توان گفت عموم مردم به علت شباهت ظاهری بین این دو پارچه آن ها را اشتباه می گیرند، اما این دو پارچه دارای تفاوت هایی هستند که هم اکنون آن ها را ذکر می کنیم. اولین تفاوت این دو پارچه آن است که شانل در دو طرف خود کرک دارد اما مخمل تنها در یک طرف و در صورتی که جنس الیاف آن دو یکی باشد.
این تفاوت باعث می شود تا ضخامت مخمل نیز از شانل کمتر باشد. طول عمر شانل نسبت به مخمل بیشتر بوده و در برابر نور آفتاب مقاوم بهتری از خود نشان می دهد. پارچه شانل برای مبلمان به علت مقاوم بودن قابلیت ارتجاعی پایین تری دارد و امکان دارد در برخی از مبلمان ها زیبایی بصری مخمل را از خود به نمایش نگذارد.