پزشکی و دارو

عوارض کمبود کلسیم در بدن

عوارض کمبود کلسیم در بدن

عوارض کمبود کلسیم در بدن
عوارض کمبود کلسیم در بدن

عوارض کمبود کلسیم و علایم کمبود کلسیم را در این مقاله برسی میکنیم همراه ما باشید در بدن هنگامی که سطح کلسیم خون افت میکند ، بدن در اثر کمبود کلسیم دچار بیماری هیپوکلسمی میشود‌. اگر بدن ما به مدت طولانی دچار کمبود کلسیم باشد ، تغییراتی در بدن رخ میدهد که عبارت اند از بروز آب مروارید ، شکنندگی و پوکی استخوان ، تغییرات در دندان ها و تغییرات در مغز ، ریزش مو و خشکی پوست

درمان هیپوکلسمی بسیار مهم است و نادیده گرفتن آن در بلند مدت میتواند حتی منجر به مرگ شود. در این مقاله ی مجله ی اینترنتی پابزی ما به علائم هیپوکلسمی اشاره خواهیم کرد و در پایان شما قادر خواهید بود کمبود کلسیم بدن خود تشخیص دهید.

نیاز روزانه به کلسیم
نیاز روزانه به کلسیم

نیاز روزانه به کلسیم در علایم کمبود کلسیم

به طور متوسط نیاز روزانه بزرگسالان به کلسیم بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم است.

 

همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله اثرات زنجبیل در لاغری نیر دیدن کنید.

 

کلسیم بیشتر در کدام قسمت بدن یافت میشود

کلسیم فراوان ترین ماده ی معدنی موجود در بدن انسان است. این ماده ی معدنی بیشتر در استخوان ها و دندان ها تمرکز دارد اما در خون، نورون ها و بافت های دیگر بدن نیز یافت میشود.

کلسیم به طور کلی ۷۰ درصد بافت استخوانی را تشکیل میدهد.

نقش کلسیم در بدن چیست
نقش کلسیم در بدن چیست

نقش کلسیم در بدن چیست

همان گونه که شاید بیشتر افراد وقتی سخن از کلسیم به میان می آید به سلامت و استحکام استخوان ها اشاره میکنند ، کلسیم نقش های دیگر بسیاری در بدن دارد. کلسیم در سلامت سیستم عصبی و رشد تمام سلول های بدن دخالت دارد. همچنین در انعقاد خون ، کنترل ضربان قلب و آرامش و انقباض عضلانی نقش دارد و در صورت کمبود آن بدن دچار مشکلات عضلانی و قلبی عروقی میشود.

کمبود کلسیم یا هیپوکلسمی علائم اولیه خاصی ندارد اما با تشدید این بیماری یک سری از علائم بروز پیدا میکنند.

مشکلات عضلانی : کمبود کلسیم باعث میشود که ما در دست ها ، پاها و یا اطراف دهان احساس گزگز کنیم. همچنین اولین نشانه های کمبود کلسیم درد عضلانی ،گرفتگی و اسپاسم عضلات است.

گرفتگی عضلانی همچنین میتواند در اثر کار زیاد یا کمبود پتاسیم بروز کند اما اگر شما فعالیت روزانه کافی دارید و بازهم دچار گرفتگی عضلات مخصوصا در ران ، بازوها یا پشت ساق پا شده اید به احتمال زیاد کمبود کلسیم دارید.

درد مفاصل : شما ممکن است در اثر کمبود کلسیم دردهایی را در مفاصل و استخوان های خود احساس کنید. گرچه این درد ها میتواند نشانه های دیگری مانند آرتریت یا آرتروز باشد.

 

همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله خواص پزشکی دارچین نیر دیدن کنید.

 

تشنج : یکی دیگر از علائم کمبود کلسیم این است که فرد میتواند دچار تشنج شود. در این شرایط لرزش بسیار سریع بدن اتفاق می افتد و ماهیچه ها به صورت مکرر منقبض و منبسط میشوند.

خستگی مفرط : هنگامی که سطح کلسیم پایین باشد ، فرد دائما احساس خستگی و خواب آلودگی میکند و انرژی کافی برای انجام کارهایش را ندارد. اگر شما با اختلال خواب مواجه شده اید مثلا دچار بیخوابی یا بیدار شدن مکرر هستید ، دچار کمبود کلسیم شده اید.

پوکی استخوان : کلسیم یک ماده ی معدنی است که بیشتر در استخوان ها یافت میشود. اگر سطح کلسیم بدن پایین بیاید ، تراکم مواد معدنی در استخوان ها کم شده و در نتیجه استخوان ها دچار شکنندگی میشوند.

کمبود کلسیم یا هیپوکلسمی
کمبود کلسیم یا هیپوکلسمی

پوست خشک و شکنندگی ناخن ها : کلسیم در کنار دیگر نقش هایش ، نقش احیا کنندگی نیز دارد و سلامت پوست و ناخن ها نیز به کلسیم بستگی دارد. اگر دچار کمبود کلسیم بشوید ناخن هایتان شکننده و آسیب پذیر میشوند و پوستتان دچار خشکی و ترک میشود.

موهای ناسالم : یکی از علائمی که ممکن است در اثر کمبود کلسیم بروز پیدا کند خشکی ، ریزش و شکنندگی موها است. اما این علائم میتواند علل دیگری نیز داشته باشد که باید توسط پزشک بررسی شود.

سندروم پیش از قاعدگی : طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت مشاهده شد که بین مصرف کلسیم و بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی ارتباط وجود دارد به طوری که زنانی که به مدت ۳ ماه روزانه ۵۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت کردند ، احساس خستگی و افسردگیشان کمتر و اشتهای آنها بیشتر شده بود.
مشکلات دندانی : یکی از عواملی که سلامتی دندان ها به آن بستگی دارد کلسیم است. کمبود کلسیم باعث میشود تا دندان ها دچار پوسیدگی شوند و ریشه ی دندان ها ضعیف شود. همچنین باعث حساس شدن لثه ها میشود.

 از کجا بدانیم کمبود کلسیم داریم
از کجا بدانیم کمبود کلسیم داریم

افسردگی : کمبود کلسیم ممکن است باعث افسردگی و اختلالات روحی نیز بشود اما هنوز باید روی این مورد تحقیق انجام شود.

آریتمی قلب یا ضربان نا منظم قلب : کمبود کلسیم همچنین میتواند منجر به آریتمی قلبی شود. آریتمی قلب هنگامی رخ میدهد که قلب دارای ضربان های نامنظم است. در نتیجه ی آریتمی قلب ، قلب قادر نخواهد بود خون غنی از اکسیژن را به سایر اندام های بدن برساند. همین امر موجب آسیب به قلب ، ریه و سایر اندام های بدن میشود.

فشار خون بالا : کلسیم در کنترل فشار خون نقش دارد و کمبود آن میتواند از عوامل افزایش فشار خون باشد.
مواد غذایی حاوی کلسیم

 

همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله منابع گیاهی کلسیم نیر دیدن کنید.

 

وقتی صحبت از مواد غذایی حاوی کلسیم میشود ، اولین چیزی که به ذهن همه می آید لبنیات مانند شیر و ماست است. اما ما در مقاله ی منابع گیاهی کلسیم به مواد غذایی گیاهی اشاره کردیم که آنها نیز میتوانند کلسیم روزانه بدن ما را تامین کنند. پس علاوه بر شیر و ماست ، سبزیجات سبز رنگ مانند بروکلی و اسفناج ، حبوبات به خصوص نخود و لوبیا ، مغز ها به خصوص بادام و گردو ، سویا ، انجیر ، پرتقال ، میوه های خشک ، سبزیجات معطر ، دانه های چیا و دانه های کنجد نیز حاوی کلسیم اند.

عوارض کمبود کلسیم در بدن
عوارض کمبود کلسیم در بدن

سخن پایانی در عوارض کمبود کلسیم در بدن

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا ، از کودکان زیر ۱۲ سال فقط ۱۰ درصد آنان مقدار کافی کلسیم برای رشد و نمو مناسب را دریافت میکنند که این درصدی قابل تامل است.
زندگی امروزه ما باعث شده تا مردم مقدار کمی از مواد غذایی حاوی کلسیم را مصرف کنند و به همین علت پوکی استخوان بین جوامع بسیار شایع شده است. بدن ما برای داشتن استخوان ها و دندان هایی قوی و سالم باید مقدار مناسبی کلسیم دریافت کند و دریافت کم کلسیم همانگونه که گفته شد روی کیفیت و سطح زندگی ما تاثیر میگذارد. بنابراین بهترین راه مقابله با بیماری هیپوکلسمی آن است که از همان کودکی در رژیم غذایی خود مواد غذایی حاوی کلسیم را قرار دهیم و در صورت لزوم با مشورت پزشک از مکمل های کلسیم استفاده کنیم.

عوارض کمبود کلسیم در بدن – نشانه های کمبود کلسیم – خطرات کمبود کلسیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا