آیا کافئین حافظه را تقویت می کند؟
آیا کافئین حافظه را تقویت می کند؟

آیا کافئین حافظه را تقویت می کند؟ این سوالی می باشد که در این مقاله قصد داریم به آن پاسخ دهیم : برخی از مصرف کنندگان قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار این سوال را از خود می پرسند که آیا مصرف کافئین به بهبود حافظه کمک می کند یا خیر؟
دلیل ایجاد این سوال در ذهن افراد، احساس شادابی و سر حال بودن پس از مصرف این نوع از نوشیدنی هاست. حال سوال اصلی اینجاست که آیا این باور درست است یا فقط ساخته ذهن برخی از مصرف کنندگان است؟ تقویت حافظه واقعا ممکن است ؟ با مطالعه این متن شما به پاسخ این سوال دست خواهید یافت.

تاثیر کافئین بر بدن چگونه است؟
کافئین یک داروی محرک است که به طور مستقیم بر مغز اثر می گذارد و بدون شک در افزایش هوشیاری افراد تاثیر زیادی دارد. با این حال، اثرات کافئین بر حافظه کمی پیچیده تر است.
برخی از مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می دهند که مصرف کافئین بعضی از جنبه های حافظه انسان را بهبود می بخشد به طوری که تحقیقات پیشرفته تر نشان می دهند که تنها در صورتی که کافئین در هنگام کسب اطلاعات و یا در زمان تلاش برای به یاد آوردن آن ها استفاده شود می تواند حافظه فرد در آن زمینه را افزایش دهد.
برای مثال مصرف کافئین قبل از خواندن درس و یا قبل از امتحان می تواند باعث پدید آمدن نتیجه بهتری شود.
البته اگر فقط در یکی از دو شرایط بالا از کافئین استفاده کنیم قطعا بازده آن کاهش پیدا می کند. همچنین باید بدانیم که اگرچه کافئین باعث بهبود عملکرد مغز در برخی از زمینه ها می شود اما تاثیرات بدی هم بر سایر جنبه های مغز انسان دارد.
برای مثال در صورت مصرف زیاد کافئین در هنگام تعریف یک خاطره ساده متوجه می شویم که تمرکز لازم برای این کار را نداریم چرا که علی رغم خواسته خود بیش از حد به جزئیات می پردازیم. به همین دلیل تقویت حافظه با کافئین نباید سر خود باشد.

تاثیر کافئین بر حافظه افراد مسن
پیشنهاد می کتیم مزایای قرار گرفتن در معرض نور آفتاب را نیز مطالعه کنید.
برخی تحقیقات نتایج دلگرم کننده ای درباره مقابله کافئین با کاهش طبیعی سطح حافظه که در اثر بالا رفتن سن رخ می دهد را نشان داده اند. برای مثال همان طور که می دانید معمولا حافظه سالمندان در اوایل روز بهتر از عصر و یا شب کار می کند ولی با مصرف کافئین میتوان این مشکل را تا حدودی بر طرف کرده و عملکرد مغز آن ها را در ساعات مختلف روز بیشتر کرد.
مصرف کافئین در سالمندان ممکن است تاثیر زیادی بر حافظه کوتاه مدت آن ها نداشته باشد اما رژیم های بلند مدتی که حاوی کافئین هستند می توانند منجر به بهبود حافظه بلند مدت آن ها شوند. البته باید توجه داشت که میزان تاثیر کافئین در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است بر روی برخی از افراد تاثیر چندانی نگذارد.
نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که کافئین ماده ای اعتیاد آور است و در صورت مصرف بی رویه آن مشکلات بسیاری برای شما به وجودمی آید.
برای مثال از آن جا که مصرف کافئین، اختلال در خواب را به دنبال دارد بنابراین مصرف آن برای مدت زمان طولانی باعث آسیب جدی به مغز و کاهش عملکرد آن و به دنبال آن باعث تضعیف حافظه فرد می شود.
با توجه به نکات بالا میتوان نتیجه گرفت که مصرف دائمی کافئین به صورت خودسرانه می تواند آسیب های زیادی به انسان وارد کند بنابراین بهتر است برای بهبود حافظه از طریق مصرف کافئین، با پزشک خود مشورت کنیم تا بهترین نتیجه را بگیریم.