خواص پزشکی دارچین
خواص پزشکی دارچین

در علم طب سنتی دارچین تنها یک ادویه نیست و خواص پزشکی دارچین بسیار است. دارچین ادویه ای بسیار قدیمی است و در زمانی حتی از طلا هم بیشتر ارزش داشت. به طور کلی دارچین ها به دو دسته تقسیم میشوند. یکی از این دسته ها که در آمریکای جنوبی می روید ، دارچین سیلان نام دارد. نوع دیگر دارچین در جنوب آسیا می روید و دارچین سنا نام دارد که از آن با نام دارچین چینی نیز یاد میشود.
دارچین در قرون وسطی برای درمان گلودرد و سرفه و همچنین ورم مفاصل استفاده میشد. امروزه تحقیقات نشان داده اند که دارچین خواص سرشار دیگری نیز دارد. در این مقاله خواص پزشکی دارچین را به عنوان یک ماده مفید در طب سنتی بررسی کرده و همچنین بررسی میکنیم مضرات مصرف زیاد دارچین چیست.

خواص دارچین
۱. جلوگیری از پیشرفت آلزایمر : دارچین میتواند برای پیش گیری از آلزایمر مفید بوده یا پیشرفت این بیماری را کم کند. در دارچین دو ترکیب اپیکاتچین و سینامالدئید وجود دارد. این ترکیبات ممکن است به پیشگیری برای از دست دادن حافظه کمک کند و از رشد رشته ای در سلول های مغزی که عامل آلزایمر است جلوگیری کند.
۲. بیماری ام اس : دارچین میتواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش دهد و در کنار داروهای ام اس به کاهش پیشرفت این بیماری کمک کند.
۳. کاهش چربی خون : دارچین یک ماده ی مفید برای کاهش چربی است بنابراین سعی کنید در رژیم غذایی خود دارچین را جای دهید.
۴. بیماری ایدز یا اچ آی وی : تحقیقات جدید نشان میدهند که دارچین سنا میتواند روی ویروس اچ آی وی نوع ۱ و ۲ موثر واقع شود.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله اثرات زنجبیل در لاغری نیر دیدن کنید.
۵. کمک به بهبود دیابت نوع ۲ : اگر بیماران دیابتی نوع ۲ دارچین را در رژیم غذایی خود جای دهند میتواند به بهبود اثرات جانبی دیابت و بیماری های قلبی کمک نماید. دارچین مکمل بسیار خوبی برای کاهش قند خون به شمار میرود.
۶. بهبود عفونت های قارچی و باکتریایی : در دارچین سنا یک ماده ی شیمیایی به نام سینامالدئید وجود دارد. تحقیقات آمریکایی نشان داده است که این ماده میتواند در از بین بردن عفونت های قارچی و باکتریایی کمک کند. همچنین دارچین میتواند در از بین بردن مخمر های مقاوم موثر باشد و از عفونت های مثانه جلوگیری کند
۷. کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید : دارچین باعث میشود که سطح کلسترول بد بدن (LDL) و تری گلیسیرید کاهش پیدا کند و موجب افزایش کلسترول خوب بدن (HDL) میشود.
۸. بهبود عملکرد بدن : بوییدن عطر دارچین میتواند به بهبود حافظه و هوشیاری بدن کمک کند.

۹. کاهش ابتلا به حملات قلبی : مصرف دارچین باعث گردش خون بهتر میشود و در نتیجه اکسیژن بیشتری به سلول های بدن میرسد. بنابراین میتواند حملات قلبی را به مقدار زیادی کاهش دهد.
۱۰. کمک به سردرد و درد مفاصل : دارچین خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند در افراد مبتلا به آرتریت و در تسکین سردرد های ناشی از سرماخوردگی موثر باشد.
۱۱. درمان اگزما : ترکیب یک قاشق دارچین با عسل میتواند اگزما را درمان کند.
۱۲. کاهش وزن : همانطور که گفتیم دارچین میتواند در کاهش سطح کلسترول و قند خون موثر واقع شود بنابراین با افزایش سوخت و ساز بدن باعث کاهش وزن میشود.
۱۳. کمک به مشکلات گوارشی و هضم غذا : استفاده دارچین در غذا به خوش بو شدن و عطر غذا کمک میکند همچنین مصرف دارچین باعث هضم بهتر غذا میشود و در از بین بردن حالت تهوع ، اسهال ،استفراغ و نفخ نیز مفید است.
۱۴. درمان سرماخوردگی و سرفه : یک تکه چوب دارچین را در یک لیوان آب جوش بگذارید و اجازه دهید دو دقیقه بجوشد. چای دارچین شما آماده است. مصرف چای دارچین به بهبود سرما خوردگی و سرفه کمک میکند.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله بررسی زنجبیل و فشار خون نیر دیدن کنید.
خواص پزشکی دارچین مانند افزایش میل جنسی، کاهش استرس و اضطراب، خوش بو کننده دهان، کمک به دندان درد، جلوگیری از چین و چروک پوست ، کمک به تحریک رشد مو ، کمک به درمان آکنه و… دارد که در مقاله های دیگر سلامت و پزشکی به آنها اشاره خواهیم کرد. ترکیب دارچین و عسل برای درمان بسیاری از بیماری ها میتواند موثر واقع شود.

چه مقدار دارچین در طول روز توصیه میشود
باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه دارچین مضراتی دارد و مسموم کننده است. معمولا محققان توصیه میکنند که مصرف دارچین در طول روز بهتر است ۲ تا ۴ گرم باشد و بعضی دیگر به ۱ تا ۶ گرم معتقدند.

ارزش غذایی دارچین چقدر است
طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا ، در ۱۰ گرم دارچین ، ۲۴.۷ کیلوکالری انرژی ، ۰/۱۲ گرم چربی ، ۸.۰۶ گرم کربوهیدرات و ۰/۴ گرم پروتئین است.

مضرات و خطرات دارچین
۱. واکنش های آلرژیکی : در بعضی افراد ممکن است مصرف دارچین یا تماس آن با پوست باعث التهاب و خارش شود.
۲. مشکلات کبدی : مصرف بیش از حد دارچین سنا میتواند مسموم کننده باشد و به کبد آسیب برساند.
۳. افراد دیابتی که دارو مصرف میکنند : این افراد ممکن است به علت افت شدید قند خون دچار مشکل شوند. زیرا دارچین قند خون را کاهش میدهد.
۴. افراد دارای سرطان های هورمونی : افرادی که سرطان های هورمونی مانند سرطان سینه دارند ، باید از مصرف دارچین پرهیز کنند.
۵. کودکان و زنان باردار و شیرده : این گروه نیز باید از مصرف زیاد دارچین پرهیز کنند و حتما هنگام مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند
۶. تداخل دارویی : دارچین با داروهای آنتی بیوتیک ، دیابت ، قلبی و رقیق کننده خون ممکن است تداخل داشته باشد. لزا در صورت مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید.
گردآورنده : زینب محمدی
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله فشار خون چیست نیر دیدن کنید.
خواص پزشکی دارچین – خواص درمانی دارچین