گران ترین بازیگران مرد ایرانی
گران ترین بازیگران مرد ایرانی

با سلام خدمت همراهان سایت پابزی شاید برای شما هم سوال بوده باشد که گران ترین بازیگران مرد ایرانی کدامند؟ امروز قصد داریم به جواب این سوال بپردازیم و لیستی برای شما از نام و مشخصات این اشخاص تدارک دیدیم.
صنعت فیلم و سینما همواره جزو پردرآمدترین مشاغل دنیاست. بسیاری از افراد برای تماشای فیلم مورد علاقه خود بلیط خریده و به سمت سینما می روند و همین امر ضمانت کننده سود اقتصادی صنعت سینما است. دستمزد بازیگران بر اساس عرف بازار که همان خواست تماشاگر است مشخص می شود. بازیگرانی بوده اند که بدون محبوبیتی آنچنانی و صرف تماشاگران زیاد بالاترین دستمزدها را گرفته اند. احتمالاً در این موارد سرمایه مشکوکی از بخشی به ظاهر خصوصی و یا سرمایه دولتی تزریق شده. در ادامه به معرفی فهرستی جذاب که شامل گران ترین بازیگران مرد ایرانی و بهترین بازیگران بعد از انقلاب است می پردازیم.

فرامرز قریبیان؛ حرفه ای
یکی از گران ترین بازیگران مرد ایرانی که در میان تهیه کنندگان و مردم مقبولیت زیادی دارد فرامرز قریبیان است. فقط در یک مورد شما حساب کنید که اگر در فیلمی سالیان قبل برای کل آن ۴ میلیون تومان هزینه می شد ۱ میلیون تومان دستمزد او بود. فرامرز با شمایل مردانه ای که داشت تقریباً در هر طیفی از فیلم ها من جمله اکشن از نوع تاریخی – مذهبی مانند “سفیر” (فریبرز صالح) تا جنگی مانند “کانی مانگا” (سیف الله داد) حضور پیدا کرد و از محبوبیت بالایی برخوردار بود. همچینین او به عنوان بازیگر اصلی در تعدادی از پرتماشاگرترین فیلم های دهه ۶۰ ظاهر شده است.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله سلبریتی های درس خوان نیر دیدن کنید.
از جمله آن فیلم ها می توانیم به فیلم های حماسی جنگی چون کانی مانگا ، “پایگاه جهنمی” (اکبر صادقی) در اکشن شهری به “سناتور” (مهدی صباغ زاده) و حتی در ژانر ملودرام خانوادگی “گمشده” (مهدی صباع زاده) اشاره کنیم. فرامرز در آن زمانی که حساسیت زیادی از سمت وزارت ارشاد بر روی دستمزد بازیگران وجود داشت، بازیگری مشهور و تعیین کننده در گیشه بود. یکی از اتفاقاتی که امروزه در سینما طبیعی به نظر می رسد در دهه ۶۰ باعث شکایت تهیه کننده به ارشاد و در آخر یک سال ممنوع الکار شدن برای یکی از بی حاشیه ترین بازیگران تاریخ سینمای ایران شد آن اتفاق این بود، هنگامی که فیلمبرداری “مرگ پلنگ” (فریبرز صالح) طولانی شد قریبیان بعد از اتمام قرداد خود خواهان تمدید و دریافت دستمزد برای قرارداد تازه شد که تهیه کننده از او شکایت کرد. وی از اواسط دهه ۶۰ تا اواسط دهه ۷۰ بازیگری فعال، موفق و مشهور بود و دستمزد بالایی هم دریافت می کرد.

جمشید هاشم پور؛ قهرمان اکشن
جمشید هاشم پور با سابقه ایفای نقش های کوتاه در نقش شخصیت منفی در سینمای قبل از انقلاب و با بازی کردن در نقش زینال بندری در فیلم “تاراج” (ایرج قادری) در دهه ۶۰ به ستاره تبدیل شد. نام هنری که بر او اطلاق شد جمشید آریا بود. جمشید با سری تراشیده و اندامی ورزیده توانست بر تخت سلطنت سینمای اکشن تکیه بزند. تماشاگران فیلم های مردانه هیچ بازیگری را اندازه جمیشد آریا در دهه ۶۰ دوست نداشتند. در آن زمان تهیه کنندگان تمایل زیادی برای همکاری با جمشید آریا داشتند اما ارشاد در ابتدا بازی با سر تراشیده را ممنوع کرد و بعد از چند وقت جلوی فعالیت او را گرفت. مدتی آریا ممنوع الکار شد و سپس با ظاهر متعارف جمشید هاشم پور بازگشت. هم اکنون سال هاست که تیپ زینال بندری و نام جمشید آریا به خاطره ها پیوسته اند اما هاشم پور با وجود گوشه گیری ها و کم کاری هایش هنوز هم ذوقمند و خلاق است.

اکبر عبدی؛ نامی آشنا در صنعت سینما
بازیگر بعدی لیست گران ترین بازیگران مرد ایرانی اکبر عبدیست که هم اکنون نیز نامی آشنا در صنعت سینمای ایران محسوب می شود. یکی از مشهورترین اظهارنظرهای اکبر عبدی در دهه ۶۰ این بود که “وقتی تهیه کننده پولدار می شود چرا من حقم را نگیرم؟”
در صحبتی کوتاه با ماهنامه فیلم بعد از آنکه که به جرم درخواست دستمزد بالا از سمت وزارت ارشاد ممنوع الکار شد، راجب تهیه کننده ای سخن گفت که می خواست او را در فیلمی قنداق کند و پستانک در دهانش بگذارد. دستمزدی که اکبر عبدی برای این فیلم پیشنهاد داد ۵ میلیون تومان بود که در دهه ۶۰ با معیارهای سینمای ایران بسیار بالا به حساب می آمد. به همین خاطر هم ارشاد دست به عمل زد و وارد ماجرا شد و او را ممنوع الکار کرد. عبدی از همان اوایل دهه ۶۰ که به سینما وارد شد بازیگری گران قیمت بود. هر چند بازیگری بود که تهیه کننده به خوبی می دانست به دلیل کیفیت کاری او سود اقتصادی بالایی نسیبش می شود. می توان گفت دستمزد بالای عبدی مختص به فیلم های تجاری اش بود. عبدی برای بازی در “ای ایران” (ناصر تقوایی) ، “ناصر الدین شاه آکتور سینما” (محسن مخملباف) و “اجاره نشین ها” (داریوش مهرجویی) دستمزد بالایی نگرفت. با وجود همه بالا و پایین ها عبدی بازیگر محبوب دهه ۶۰ در دهه های ۷۰ و ۸۰ هم توانست همچنان محبوب بماند و دستمزدهای بالایی دریافت کند.

خسرو شکیبایی؛ حمید همایون
خسرو نزدیک به یک دهه فعالیت بازیگری در سینما قبل از ایفای نقش اش به عنوان حمید همایون که یکی از مهم ترین نقش های او بعد از پشت سر گذراندن ۴۵ سالگی بود در کارنامه داشت. همچنین سابقه کاری او در تئاتر به ابتدای دهه ۴۰ و فعالیت دوبله اش به اواخر این دهه باز می گردد. خسرو شکیبایی در هشتمین جشنواره فیلم فجر از همان اولین نمایش های “هامون” (داریوش مهرجویی) تا نزدیک به ۲۰ سال بعد از آن، یعنی هنگامی که تشیع جنازه وی بود و مردم به سمت آرامگاه ابدی بدرقه اش کردند محبوب قلب ها بود. در دهه ۷۰ حضورش در هر فیلمی نوید از اتفاقی مهم می داد. خسرو کاراکتری تازه را با آشفتگی ها ، دویدن ها و نرسیدن ها به افرادی که سینما می رفتند معرفی کرد. در همان دهه ۷۰ پیشنهادهای زیاد و دستمزد بالا به او می شد. همچنین او جزو ۳ بازیگر سینمای ایران بود که بالاترین دستمزدها را دریافت می کرد.

ابولفضل پورعرب؛ جوان اول دهه ۷۰
در نخستین قدم با فیلم “عروس” (بهروز افخمی) پا به میدان گذاشت و نوید تولد ستاره ای جدید را به مردم داد. او با بازی در یکی از فیلم های تاریخ سینمای ایران که بسیار مهم بود و نشان دهنده نقطه پایان به یک دوران و منادی دورانی تازه بود، ثابت کرد از استعداد و قابلیت بالایی برخوردار است و همزمان می تواند ستاره ای پولساز برای صنعت سینما باشد. بنا به دلایلی از جمله عاشق شدن، سوار موتور شدن، عینک دودی به چشم زدن و در خیابان های تهران به تعقیب و گریز پرداختن ستاره محبوب و مشهور اشخاصی که سینما می رفتند لقب گرفت. پورعرب در کنار جمشید هاشم پور بیشترین دستمزد را در بیت بازیگران در نیمه اول دهه ۷۰ می گرفتند. شاید باورتان نشود اما در زمانی که متوسط پرداخت دستمزد به یک بازیگر ۲ میلیون تومان بود، پور عرب و هاشم پور ۸ میلیون تومان دستمزد می گرفتند. بعد از آن و در دهه ۸۰ ستاره اقبالش رو به افول گذاشت ، روزگار با او خوب تا نکرد و تدریجاً به حاشیه کشانده شد.

پرویز پرستویی در بین پر درآمدترین بازیگران ایران
پرویز در دهه ۶۰ با وجود تلاش های فراوان کمتر دیده شد، اما در دهه ۷۰ توانست قابلیت های خود را به نمایش بگذارد و اوج بگیرد. پرویز با بازی فوق العاده اش در فیلم “آدم برفی” نظر کمال تبریزی را به خود جلب کرد و کمال تصمیم گرفت او را برای ایفای نقش در فیلم “لیلی با من است” انتخاب کند. این فیلم که ژانری کمدی جنگی داشت پرویز را به بازیگری محبوب تبدیل کرد. مدتی بعد از آن با ایفای نقش در فیلم “آژانس شیشه ای” (ابراهیم حاتمی کیا) اسطوره حاج کاظم شکل گرفت. پرویز در زمان اوج خود در کنار ظاهر شدن در فیلم ها به عنوان قهرمان کمدین درخشانی هم بود و همزمان به قهرمان تراژیک حاتمی کیا معنا و مفهوم می بخشید.
به عنوان مثال فیلم های “عوضی” و “مومیای۳” که در سلسله همکاری های او با محمدرضا هنرمند است را می توانیم نام ببریم. او با اختلاف در نیمه دوم دهه ۷۰ محبوب ترین و پولسازترین بازیگر سینمای ایران بود. همچنین می توان گفت نزدیک ۴۰۰ میلیون دستمزد او برای یکی دو فیلم آخرش بوده است.

بهرام رادان؛ جوانی در دهه ۸۰
بهرام رادان را شاید بتوان گفت جزو معدود چهره های بازیگران جوان در دهه ۸۰ بود که در میان ضعیف ترین نمونه های سینمای تجاری به میدان آمد اما خیلی سریع مشهور و چهره شد. توانست استعدادش را با بازی کردن در فیلم های کارگردان های شاخص به نمایش بگذارد. همچنین منتقدان او را ستایش کردند و ۲ بار موفق به کسب سیمرغ بلورین شد. او با بازی کردن در فیلم نکوهش شده اما پرفروش “شور عشق” (نادر مقدس) خیلی زود با کارگردان های سطح بالایی نظیر بهروز افخمی، مسعود کیمیایی، رخشان بنی اعتماد و داریوش مهرجویی دست به همکاری زد. شاید بهرام جزو بازیگرهای تعیین کننده در سرنوشت اقتصادی فیلم ها نبوده باشد اما ارزش و اعتبارش قابل انکار نیست. اعتباری که موجب می شود دستمزد بهرام کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان نباشد.

امین حیایی؛ استعداد بازیگری سینمای ایران
امین حیایی را می توان گفت یکی از استعدادهای بازیگری سینمای ایران نامید که زمانی معروف بود و در فیلم هایی که بد هستند هم خوب بازی می کند. حیایی بعد از سال ها بازی کردن در نقش های کم اهمیت و در حاشیه ماندن، در دهه ۸۰ ستاره بختش پدیدار شد. می توان به جرئت گفت هیچ بازیگری به اندازه او در دهه ۸۰ نتوانست پولساز باشد.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله قد کوتاه ترین مردان هالیوودی نیر دیدن کنید.
در دهه ۸۰ ستاره محوری سینمای بدنه که به سراغ ژانر کمدی می رفت امین حیایی به عنوان گنجینه برای سازندگان این ژانر محسوب می شد. در دوران اوج بازیگری اش جزو گرانترین ها در سینمای ایران به حساب می آمد. در اواخر دهه ۸۰ دستمزد بسیاری بالایی برای ایفای نقش در فیلم “قلاده های طلا” (ابولقاسم طالبی) دریافت کرد و پس از آن دچار افول شد.امین حیایی با ایفای نقش در دوران میانسالی در فیلم “شعله ور” (حمید نعمت الله) نشان داد که بعد از گذر ۲۵ سال هنوز هم توان اجرای نقش با عملکردی خیره کننده را دارد.

محمدرضا گلزار؛ آقای سوپراستار
می توان گفت تا سال ها گلزار جزو آن دسته از بازیگرانی بود که تماشاگران فرصت تماشای او را در هر فیلم و با هر کیفیتی از دست نمی دادند. اگر بخواهیم بهتر سخنمان را بیان کنیم این است که او تنها شخصی بود که به طور کامل با معیارهای شخص پولسازی انطباق داشت. با ایفای نقش در فیلم تلخ “بوتیک” (حمید نعمت الله) استعدادش نمایان شد. در ادامه به بازی در فیلم های تجاری پرداخت. همچنین تا آستانه همکاری با اشخاصی همچون داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، بهرام بیضایی و ابراهیم حاتمی کیا جلو رفت اما به طرز عجیب و غریبی این اتفاق برایش رخ نداد.
یکی از مواردی که می توان گفت در زمان خودش رکورد محسوب می شد دریافت دستمزد ۲۳ میلیون تومانی برای ایفای نقش در فیلم “توفیق اجباری” در سال ۸۵ بود. پس از آن و گذشت چند سال با ایفای نقش در “دموکراسی تو روز روشن” (علی عطشانی)، ۹۰ میلیون تومان به عنوان دستمزد تنها برای ۳ روز فیلمبرداری دریافت کرد. همچنین اولین بازیگر سینمای ایران است که دستمزدی ۲۰۰ میلیون تومانی دریافت کرد.

حامد بهداد؛ استعدادی کمیاب در سینمای ایران
حامد بهداد به شکل استعدادی کمیاب به سینمای ایران آمد و جنسی از نافرمانی و اعتراض را به نمایش گذاشت که برای مخاطبان جذاب بود. از جمله فیلم هایی که در آن ایفای نقش کرد می توان به گرفتن نقش اول در فیلم جوانانه “آخر بازی” (همایون اسعدیان) و حضور پر رنگ و بازی انفجاری اش در فیلم “بوتیک” (حمید نعمت الله) اشاره کرد. بعد از آن بیشتر از بازیگر نقش اصلی به عنوان نقش های مکمل ایفای نقش می کرد.
با وجود آنکه اغراق و تکرار خیلی زود از راه رسید اما همچنان بهداد محبوبیت خود را حفظ کرد و در اوایل دهه ۹۰ مطرح ترین کارگردان ها برای همکاری با او علاقه نشان دادند و بهترین نقش های برایش نوشته شدند. از جمله رقبای تازه نفس او می توانیم به امیر جدیدی و نوید محمدزاده را نام ببریم که با وجود اینها حامد بهداد همچنان جایگاه خودش را حفظ کرد و در این سال ها دستمزد او بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان در نوسان بوده است. شایان به ذکر است که او با رقم های کمتری هم جلوی دوربین برای بازی در نقش دلخواه خود در آثار کاگردان های مطرح رفته است.

نوید محمدزاده؛ عصیان گر نسل تازه
شاید نقطه اصلی آغاز برای نوید بهمن سال ۱۳۹۲ باشد. زمانی که اولین نمایش فیلم “عصبانی نیستم” (رضا درمیشیان) در سی و دومین جشنواره فیلم فجر رخ داد. این فیلم برای سالیان در تاریکی و حاشیه ماند اما نوید از فیلمی به فیلم دیگری رفت. همین امر موجب دریافت جایزه از خانه سینما ، فجر و ونیز شد و در گیشه هم به نتیجه رسید. نام فیلم هایی که باعث موفقیت او بودند عبارت اند از؛ “ابد و یک روز” (سعید روستایی) ، “لانتوری” (رضا درمیشیان) و “بدون تاریخ، بدون امضاء” (وحید جلیلوند).
به خاطر همین منوالی که عرض کردیم نوید محمدزاده که سال ها در عرصه تئاتر درخشید و دیده نشد، در مدت زمانی کمتر از ۴ سال در صنعت سینما مشهوریت بالایی کسب کرد. هم اکنون او جزو بازیگرانی است که می تواند در تعیین سرنوشت اقتصادی فیلم ها اثر گذار باشد. به عنوان مثال او توانست به فروش بالای فیلم غیر متعارف و سیاه سفیدی مانند “چون” (فریدون جیرانی) کمک کند. نوید محمدزاده در زمان کنونی در دوران اوج خود قرار دارد و دستمزدش نزدیک به ۳۵۰ میلیون تومان است.

رضا عطاران؛ بمب فروش
می توان گفت در انتخاب گران ترین بازیگران مرد ایرانی در دهه ۹۰ هیچ اسمی به اندازه نام عطاران تضمین کننده گیشه نبوده است. او در حال حاضر گران ترین بازیگر سینمای ایران است که در ۱۲ سال ۳۰ میلیون تماشگر به سالن های سینمای ایران جذب کرده است. او جنس و سبکی متفاوت از طنز را وارد سریال ها کرد و در تلویزیون چهره شد. در اواخر دهه ۸۰ به دلیل آنکه با تلویزیون به مشکل خورد، سریال سازی را رها کرد. بعد از آن با تمرکز بیشتری به ایفای نقش در سینما پرداخت. او حضوری دلنشین در کمدی های تجاری داشت و در فیلم های متفاوتی با کارگردانی اشخاصی همچون عبدالرضا کاهانی بازی کرد.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله ستاره های هالیوودی وسواسی نیر دیدن کنید.
همه این فیلم ها رکوردهای گیشه ۳ سال اخیر فیلم های او را شکسته اند. میزان فروش فیلم هایی که او در آن ها بازی کرده در اکران سال ۹۵ “من سالوادور نیستم” (منوچهر هادی) ۱۶ میلیارد تومان، در اکران سال ۹۶ “نهنگ عنبر ۲ ” (سامان مقدم) ۲۱ میلیارد تومان و در اکران سال ۹۷ “هزار پا” (ابوالحسن داوودی) نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان بوده است. عطاران برای ایفای نقش در فیلم هزارپا ۳۰۰ میلیون تومان دستمزد به علاوه ۱۰ درصد از مالکیت فیلم را دریافت کرده است. به نظر می رسد در کمدی تازه اش سهم او از مالکیت بالاتر رفته است.

شهاب حسینی؛ جایزه بهترین بازیگر
کمتر کسی فکرش را می کرد که بازیگر جوان سریال “پلیس جوان” (سیروس مقدم) زمانی در ۲ فیلم که برنده جایزه اسکار شدند شرکت کند و جایزه بهترین بازیگر را از جشنواره کن دریافت کند. شهاب رشدی بی نظیر را بعد از ایفای نقش در فیلم “درباره الی” (اصغر فرهادی) تجربه کرد که شاید نتوانیم با هیچ بازیگری این میزان رشد را مقایسه کنیم. او جزو بهترین بازیگران یک دهه اخیر سینمای ایران است که کارنامه ای پرافتخار با محبوبیتی فراگیر دارد.
همکاری ۳ فیلم در کنار اصغر فرهادی به نام های “جدایی نادر از سیمین“، “درباره الی” و “فروشنده” موجب این دستاوردها بو ه است. شایان به ذکر است هر فیلمی با ایفای نقش او در گیشه به موفقیت نمی رسد. از جمله این فیلم ها می توانیم به “سایه های موازی” (اصغر نعیمی) اشاره کنیم که در زمان فروش چندین میلیاردی فروشنده با وجود حضور شهاب حسینی تماشاگر زیادی پیدا نکرد. با این وجود اعتبار و شهرت اون به قدری هست که جزو ۳ بازیگر گران قیمت سینمای کنونی ایران باشد. به نظر می رسد او برای فیلم یک کارگردان فیلم اولی حدود ۶۰۰ میلیون تومان یه عنوان دستمزد دریافت کرده است.