پارچه برزنت نسوز

پارچه برزنت مشهور دیگری که قصد معرفی آن را به شما داریم پارچه برزنت نسوز می باشد. در صنایع مختلف نیاز به پارچه ای با مقاومت بالا در برابر حرارت و شعله های آتش حس می شد تا زمانی که این محصول عرضه شد و مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفت.
برای تولید این برزنت از الیاف و نخ نسوز استفاده می شود. این نوع برزنت به طور میانگین تحمل دما از ۳۰۰ الی ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد را دارا بوده و در انواع مختلفی نظیر برزنت نسوز سیلیکونی، فایبرگلاس، صنعتی، سرامیکی، فویلدار و… تولید می شود. در ادامه به بررسی ویژگی ها، کاربرد و انواع این برزنت می پردازیم.

ویژگی ها و کاربرد پارچه برزنت نسوز
مطلع بودن از ویژگی های این برزنت به شما کمک می کند تا راحت تر و بهتر از آن استفاده کنید. به صورت اجمالی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
مقاومت بالا در مقابل مواد اسیدی
تحمل حرارت و آتش از ۳۰۰ الی ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد
مقاوم بودن در برابر تشعشعات مضر خورشیدی
مقاومت در مقابل مواد صنعتی خطرناک و روغن های داغ
مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت
قابلیت امکان چاپ بر روی آن
عایق صدا و ضد زنگ
مقاومت مکانیکی بالا به نسبت سایر برزنت ها
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله پارچه برزنتی چیست نیر دیدن کنید.
به دلیل تنوع گسترده این برزنت و مقاومت گوناگون انواع در برابر آتش و حرارت کاربردهای زیادی دارد که می توانیم به طور مثال موارد زیر نام ببریم :
استفاده به عنوان محافظ برای جوشکاری
استفاده برای درزگیری و یا عایق کردن کوره ها
استفاده به عنوان عایق پروژه های ساختمانی
استفاده به عنوان آستر و پوشش سطوح کاری داغ

انواع مختلف پارچه برزنت نسوز
به دلیل گوناگونی مواد به کار رفته و تعداد لایه ها در تولید این نوع پارچه از تنوع بالایی بنا به نیاز صنایع و اشخاص برخوردار می باشد. شما در ادامه با برخی از آنان نظیر آزبست، فایبرگلاس، فویلدار و… آشنا می شوید.

برزنت آزبست
اولین بار در حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد برای ساخت ظروف گلی از آزبست استفاده شد و در ۲۰۰۰ سال قبل برای دوخت لباس به کار رفت. می توان گفت قرن نوزدهم آغاز تولید لباس های ضد حریق از جنس آزبست بوده و در قرن بیستم کاربرد انبوهی پیدا کرد.
این برزنت از مواد معدنی استخراج شده و در اصطلاح به کانی هایی که دارای بافت الیافی هستند آزبست می گویند که عموماً رنگ آن ها سفید است. همچنین در کنار آن از فایبر کریستولیت استفاده شده که باعث ویژگی هایی همچون استحکام، انعطاف و توان بالا می شود. با نام های پارچه نسوز آزبست یا پارچه تفلونی نیز شناخته می شود. به آن برزنت سفید نیز می گویند. این برزنت کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف داشته و تحمل دما را تا ۴۵۰ به طور استاندارد و در مواقع خاص تا ۵۵۰ درجه سانت گراد را دارد.
انواع برزنت آزبست
به دو صورت برزنت آزبست غبار دار ( Dust ) و آزبست بدون غبار ( Dust free ) عرضه می شود اما به علت مضرات بسیار آزبست پیشنهاد می شود که اگر قصد استفاده از آن را دارید پس از مشورت با متخصصان این زمینه از نوع بدون غبار آن استفاده کنید.
ویژگی های برزنت آزبست
برزنت های آزبستی را با مواد گوناگونی ترکیب می کنند. این ترکیبات باعث می شود تا بعضی مواقع برای مدتی کوتاه تحمل حرارت آن به ۶۰۰ درجه و در برخی شرایط تا ۲۵۰۰ درجه سانتی گراد نیز بالا برود.
برای زمان هایی که دما بالا است این پارچه را با رزین و الیاف ترکیب می کنند تا ویژگی هایی نظیر مقاومت بهتد در برابر شوک حرارتی، مقاومت در برابر قطع شدن و عبور دادن کمتر گرما را به خود بگیرد.
یکی دیگر از ویژگی هایی که نظر شما رو به این برزنت جلب می کند قابلیت کشسانی آن می باشد.
به طور معمول این پارچه ها در دمای بالاتر از ۱۵۰ درجه سانتی گراد قدرت ساختاری و خاصیت کتان خود را از دست می دهند. در این بین آزبست هایی وجود دارند که حتی اگر دما تا ۵۴۰ درجه هم بالا رود از بین رفتن خاصیت در آن ها کمتر رخ میدهد. این آزبست ها مقدار کمی فایبر و یا هیچ گونه فایبری در آن ها وجود ندارد.
کاربردهای برزنت آزبست
از این پارچه ها برای مصارف گوناگونی نظیر تولید برزنت آزبست آبی ضد اسید استفاده می شود. یکی از بهترین گزینه ها برای درزگیری کوره محسوب شده و به عنوان عایق برای نیروگاه های برق، دیگ های بخار، تاسیسات ساختمانی به کار می رود. همچنین از آن برای تولید محصولاتی همچون پیش بند، پارچه الکتریکی، کاغذ فیلتر، دستگیره دیگ، روکش مبل، پرده، فرش، پتوی نسوز و… نیز استفاده می شود.
معایب برزنت آزبست
به دلیل سمی بودن مواد موجود در این برزنت برای سلامت انسان و محیط زیست مخرب است. به همین خاطر استفاده از آن در طی سالیان گذشته محدود شده و فقط در مکان هایی که انسان با آن کاری نداشته و محصولات غذایی در مجاورت آن نیستند به کار می رود.

برزنت فایبرگلاس
مورد بعدی که از این خانواده نسوز به شما معرفی می کنیم برزنت فایبرگلاس است. برای تولید این برزنت از فایبر گلاس ( الیاف شیشه ) به منظور تقویت و مواد پلیمری برای زمینه پارچه استفاده می شود. فایبرگلاس از بهترین الیاف حال حاضر صنعت نساجی و به حساب آمده و از استحکام کشسانی بالایی برخوردار هستند. می توان گفت محبوبیت برزنت فایبرگلاس به دلیل ممنوعیت و محدودیت های برزنت آزبست بوده است چرا که از لحاظ تحمل حرارت برابر با آزبست بوده و برای انسان و یا محیط زیست خطر آنچنانی به همراه ندارد.
ویژگی های برزنت فایبرگلاس
این پارچه در ابعاد مختلفی ساخته شده و به راحتی با مواد معدنی ترکیب می شود به همین خاطر دارای ویژگی های متعددی بوده که در ادامه با آنها آشنا می شوید.
– قابلیت کشسانی مناسب و حفظ آن در دمای بالا
– مقاوم در برابر انواع اسید و مواد شیمیایی
– عدم تاثیر پذیری از عوامل فیزیکی و شیمیایی
– عدم تاثیر پذیری از انواع باکتری و قارچ ها
– تحمل حرارت و حفظ ساختار بنا به نوع برزنت از ۵۵۰ و در برخی شرایط تا ۷۸۰ درجه سانتی گراد
– قیمت مناسب و فاقد خطر برای انسان و محیط زیست
– ضد زنگ است و به دلیل دوام بالا پوسیده نمی شود
– عایق الکتریک بودن
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله پارچه برزنت کانتینری نیز دیدن کنید.
کاربردهای برزنت فایبرگلاس
این برزنت کابرد بسیار گوناگونی در صنعت داشته و به علت مقاومت بالا و ایمنی مناسب مورد استقبال قرار گرفته و جایگزینی ایده آل برای جایگزینی برزنت آزبست به حساب می آید. شما می توانید انواع کاربرد آن را در ادامه مشاهده کنید.
– به دلیل چگالی کمی و عایق بودن در مقابل حرارت در ساخت تجهیزات کشتی و صنایع دریایی کاربرد دارد.
– دوخت لایه اصلی لباس های آتش نشانی
– دوخت ژاکت های حرارتی و پرده های جوشکاری
– دوخت مدل های مختلف لباس و دستکش های نسوز صنعتی
– برای محافظت از کابل، شلنگ، سیم، لوله و….
روش استفاده و نگهداری از برزنت فایبرگلاس
به دلیل آنکه این برزنت نیز از الیاف شیشه تشکیل شده ممکن است بر روی سلامتی ریه های شما تاثیر بگذارد بنابراین بهتر است هنگام استفاده از آن عینک و دستکش های مناسب به کار ببرید.

برزنت فایبرگلاس فویلدار
مورد بعدی که قصد معرفی آن را به شما داریم برزنت فایبرگلاس فویلدار است. این برزنت همانطور که از نامش پیداست از فایبرگلاس تولید شده. علاوه بر این برای سطح آن از یک یا دو لایه آلومینیوم استفاده می شود که این امر موجب جلوگیری از پارگی و افزایش استحکام آن می شود. از لحاظ وزن نیز جای نگرانی نیست و لایه های آلومینیوم به کار رفته به قدری نازک هستند که این محصول همچنان سبک بودن خود را حفظ می کند. در ضخامت ( ۰/۵ ، ۰/۸ ، ۱ ، ۱/۵ ، ۲ و ۳ ) و عرض ۱۰۰ سانتی متر تولید و به بازار عرضه می شود. می توان گفت به طور معمول دمای ۵۵۰ درجه سانتی گراد و در بعضی موارد تا حدود دمای ۸۰۰ و یا حتی ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد را می تواند تحمل کند.
ویژگی های برزنت فایبرگلاس فویلدار
با افزودن فویل آلومینیومی این برزنت قابلیت مکانیکی بسیاری پیدا می کند که همین امر سبب می شود تا در برابر سایش، کپک، نفوذ رطوبت و خوردگی مقاوم باشد.
علاوه بر این ها تمامی ویژگی های برزنت فایبرگلاس نظیر ضد زنگ، عایق الکتریکی و حرارتی بودن را نیز دارا می باشد.
کاربردر برزنت فایبرگلاس فویلدار
برای تولید انواع وسایل نسوز نظیر دستکش، کاور و یا لباس های آتش نشانی از آن استفاده می شود.
در کارگاه هایی که حرارتی معادل زغال سرخ دارند به عنوان کف پوش آن را به کار می برند.
در جوشکاری به عنوان محافظی برای جلوگیری از آسیب ها و ترکش های آن استفاده می شود.
به عنوان عایق پشتیبان کوره ها نیز به کار می روند.
احتمالاً شما هم سلول های خورشیدی که به منظور ایجاد برق در بعضی نقاط نصب شده اند را دیده اید، از برزنت های فویلدار به علت انعکاس نور و گرما برای ساخت انواع آن استفاده می شود.
معایب برزنت فایبرگلاس فویلدار
به دلیل آنکه از فویل آلومینیوم در این پارچه استفاده شده باعث می شود تا نتواند کارایی خود را به صورت قابل قبول در محیط های بازی و اسیدی ارائه کند.

برزنت سیلیکونی
این برزنت هم از خانواده برزنت های نسوز بوده و الیاف به کار رفته برای تولید آن فایبرگلاس می باشد. افزون بر آن از لاستیک های سیلیکونی برای پوشاندن یک و یا دو طرف آن استفاده می شود. اینکار باعث می شود تا طول عمر بیشتری پیدا کرده و در برابر روغن مقاوم تر شود. در ادامه به معرفی ویژگی ها و کاربرد این برزت می پردازیم.
ویژگی های برزنت سیلیکونی
– دارای انعطاف پذیری و قدرت بالا می باشند.
– مقاومت مناسب در برابر سرما و گرما و تابش نور خورشید
– مقاومت مداوم از دمای ۷۰- تا ۲۸۰ و مقاومت غیر مداوم تا دمای ۵۵۰ درجه سانتی گراد
– مقاومت در برابر گازهایی نظیر اکسیژن و ازن
– عایق دود، شعله آتش و نیروی الکتریکی
– مقاوم در برار اسید و باز در صورتی که رقیق شده باشند
– مقاوم در برابر سایش، خمیدگی و پاره شدن
– طول عمر طولانی تا ۱۰ سال
کاربردهای برزنت سیلیکونی
به قدری کاربرد این محصول زیاد است که به جرات می توان گفت در باقی برزنت ها این تنوع دیده نمی شود. علت آن نیز ویژگی ها و مقاومت این برزنت می باشد که در صنایع گوناگون کارایی دارد.
از برخی کاربردهای این پارچه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
– استفاده در تولید پوشاک به عنوان روکش، که استفاده از آن آسان بوده و در برخورد با پوست انسان ایجاد حساسیت نمی کند
– استفاده برای تولید لباس های ایمنی نظیر دست کش های آتش نشانی و تجهیزات نسوز
– استفاده در کانال تهویه هوا و تولید پتوی جوشکاری
– عایق و آب بندی کردن کوره های القایی صنعتی
– تولید پرده های مقاوم در برابر آتش
– استفاده به عنوان پوشش جوشکاری
– استفاده به عنوان بسط غیر فلزی برای پوشش تجهیزات تا به هنگام تغییر دما آسیب نبینند.
– تهیه کردن محافظی کیسه مانند برای نگهداری مواد شیمیایی نظیر روغن داغ
– به کار رفتن در صنایع نظامی، هوا فضا و ماشین آلات

برزنت سرامیکی
مورد بعد برزنت سرامیکی می باشد که برای تولید آن از رزین به همراه موارد سرامیکی استفاده می شود. طرز تهیه آن به این شکل است که ابتدا مواد سرامیکی را به شکل سیم در میاورند و سپس با رزین ترکیب می کنند. در ادامه ویژگی ها و کاربرد این محصول را به شما معرفی می کنیم.
ویژگی های برزنت سرامیکی
– از لحاظ مقاومت نسبت به حرارت این برزنت تا دمای ۵۰۰ سانتی گراد را می تواند تحمل کند.
– مقاومت بالایی داشته و در دمای مشخص شده ساختار نرم خود را حفظ می کند.
– وزن سبکی داشته و به دلیل انعطاف مناسب آن می توانید به سهولت آن را برش دهید و از آن استفاده کنید.
– مقاومت بالایی در مقابل پوسیدگی و بریدگی دارد.
کاربردهای برزنت سرامیکی
این پارچه هم مانند باقی پارچه های برزنتی از ویژگی های تقریبا مشابهی برخوردار بوده که به برخی از آنان اشاره می کنیم.
– به عنوان پارچه ضد جرقه جوشکاری در تجهیزات ساختمانی
– به عنوان عایق برای وسایل نقلیه
– به عنوان عایق در خط لوله، تجهیزات مکانیکی و یا کوره های صنعتی

برزنت کربن
یکی دیگر از انواع برزنت نسوز برزنت کربن است که می توان گفت از مهم ترین و پر استفاده ترین مصنوعات تولید شده در دهه اخیر است. برای تولید این برزنت از الیاف کربن استفاده می شود و در چند مدل مختلف تحت عناوین پلاین، ساتیل و تویل به بازار عرضه می شود. تفاوتی که این برزنت نسبت به باقی برزنت هایی که از فایبرگلاس هستند دارد این است که ضریب کشسانی آن بیشتر می باشد. همچنین می توان گفت نسبت به باقی پارچه های نسوز مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد.
ویژگی ها و کاربرد برزنت کربن
در ادامه برخی از ویژگی هایی که سبب شده تا این محصول مصنوعی در صنایع سنگین جایگاه خوبی پیدا کند را به شما معرفی می کنیم.
– مقاومت بسیار مناسبی در برابر دمای بالا تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد دارند. دلیل آن این است که ضریب انبساط گرمایی آن در دماهای مختلف متفاوت است و باعث پایدار بودن آن می شود.
– مقاوم بودن در برابر فشار بالا نیز از دیگر ویژگی های این پارچه به حساب می آید که باعث می شود برای کامپوزیت و یا عایق کردن گزینه مناسبی باشد.
– همانطور که در ابتدای معرفی برزنت کربن گفته شد خاصیت کشسانی و انعطاف پذیری جزو ویژگی های مخصوص این پارچه است که این امر موجب می شود تا در مقاوم سازی ستون های بتنی از آن استفاده کنند.
– در صنایع پزشکی، ذخیره انرژی و نساجی نیز کاربرد دارد.
– به سبب ویژگی هایی که دارد در صنایع هوا فضا برای تولید برخی وسایل هواپیما نظیر : نوک و یا بال های آن به کار گرفته می شود.
– این برزنت در صنعت خودرو سازی نیز وارد شده و در حال حاضر برای ساخت سپر که به سپرهای کربنی معروفند مورد استفاده قرار می گیرد.
– مقاومت آن مختص به دما و فشار نبوده و در برابر اصطحکاک، خوردگی و اشعه ایکس نیز مقاومت مناسبی دارد.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله پارچه برزنت شمعی نیز دیدن کنید.
قیمت برزنت های نسوز
ما در طول این مقاله سعی کردیم تا شما را به صورت اجمالی با برزنت های نسوز مختلف آشنا کنیم تا خرید راحت تری داشته باشید. همانطور که در طول متن مشاهده کردید انواع برزنت نسوز با ویژگی های مختلف وجود داشتند که مبنای قیمت گذاری آن ها بر اساس ابعاد ضخامت و کیفیت مواد به کار رفته متغیر می باشد. به عنوان مثال برزنت های نسوز فایبرگلاس نسبت به باقی آنان از قیمت کمتری برخوردار هستند و یا برزنت های فویلدار به دلیل اضافه شدن یک لایه فویل قیمت بیشتری نسبت به بدون فویل آن خواهد داشت. در حال حاضر سایت ها و یا فروشندگان معتبری در سراسر کشور وجود دارند که شما می توانید قیمت محصول مد نظر خودرا از آنها جویا شوید و در صورت تمایل اطلاعات بیشتری نسبت به آن کسب کنید.