خشکشویی چیست
خشکشویی چیست

سلام خدمت همراهان گرامی امروز با مقاله ای مبنی بر تعریف واژه خشکشویی سوال خشکشویی چیست ، تاریخچه پیدایشش ، نحوه عملکرد آن ، مقایسه آن با روش آبشویی و ویژگی ها و معایب این دو روش با یکدیگر در خدمت شما هستیم با کلیک روی لینک های زیر به بخش مورد نظر خواهید رفت.[tie_list type=”plus”]
- تعریف کلمه خشکشویی
- تاریخچه پیدایش خشکشویی
- ویژگی ها و عملکرد پرکلرواتیلن (C2Cl4)
- نحوه عمل فرآیند خشکشویی
- خشکشویی برخی لباس ها
- آبشویی چیست؟
- مزیّت های خشکشویی
- معایب خشکشویی
- مزیّت های آبشویی
- معایب آبشویی
[/tie_list]
از زمان ها گذشته تا همین چند دهه اخیر متداول ترین روشی که برای شستشوی لباس مورد استفاده قرار می گرفت ، بهره گیری از آب به عنوان پاک کننده بوده ، در عصر ما نیز همین روش با مقداری تفاوت در حال انجام شدن است. امروزه از لباسشویی ها عموماً برای شستشوی لباس استفاده می شود که به صورت اتوماتیک کار شستشو را انجام میدهد. به منظور بهره بری مناسب از یک ماده ی شوینده قلیایی نیز استفاده می کنند که باعث جدا شدن ذرات آلوده کننده لباس از آن می شود اما آیا این روش می تواند همه جا پاسخگوی نیازهای ما باشد؟

خوب بهتر است برای شروع اول به تعریف کلمه خشکشویی بپردازیم.
یکی از روش های شستشوی لباس است که به دلیل عدم استفاده کردن از آب خشکشویی نام گرفته است. به صورت اجمالی می توان گفت در این روش از یک حلال شیمایی به جای آب برای تمیز کردن لباس استفاده می شود.
دلیل آن که از آب برای شستشو استفاده نمی شود این است که مولکول های تشکیل دهنده آب به دلیل قطبی بودن جذب تارهای پارچه شده و باعث تغییر فرم و یا شکل آن می شوند. از جمله پوشاکی که موارد گفت شده بر آن صدق می کنند می توان به پوشاک دارای بافت های مخلوط مانند پالتو ، کت و شلوار ، ابریشم اشاره کرد.

تاریخچه پیدایش خشکشویی
برای پرداختن به تاریخچه این کلمه باید به سال ۱۸۵۵ در قرن ۱۹ میلادی برگردیم. زمانی که به صورت کاملاً تصادفی در کارخانه شخصی به نام ژان باتلیس جولی ریخته شدن چراغ نفتی بر روی یک سفره باعث تمیزتر شدن آن نسبت به قبل شد. این شخص بعد از مشاهده همچین موضوعی با کمک شرکت رنگ کاری خودش یک سرویس جدید به نام خشکشویی برای شستشوی لباس عرضه کرد. قبل از زمان جنگ جهانی دوم از حلال هایی نظیر نفت سفید و بنزین برای تمیز کردن لباس ها استفاده می شد اما بعد آن از حلال های مصنوعی فرار مانند تتراکلرواتیلن (C2Cl4) جایگزین شدند.

ویژگی ها و عملکرد تتراکلرواتیلن (C2Cl4)
این حلال شباهت بسیاری به بنزین داشته و به صورت مایع سنگین می باشد. از جمله ویژگی های آن می توان به بدون بو بودن ، ضد عفونی کنندگی و مانع بودن از بید زدگی اشاره کرد. این ماده نسبت به مواد دیگر ویژگی های مانند سرعت عمل و ایمنی بیشتر را داراست و به دلیل آن که فضا و تجهیزات کم تری اشغال می کند امکان آن را محیا کرده که در مغازه های کوچک نیز مورد استفاده قرار گیرد. بوی غلیظی که شما به هنگام ورود به خشکشویی متوجه آن می شوید ناشی از همین محلول است. یکی دیگر از دلایلی که باعث انتخاب این ماده شد ، قابلیت تصفیه و استفاده مجدد بود که در حلال هایی نظیر آب این کار ممکن نیست.

نحوه عمل فرآیند خشکشویی
ابتدا هر کدام از موارد با شماره شناسایی به خصوصی نشانه گذاری می شوند. سپس قبل از آن که لباس شسته شود وسایلی که در جیب باقی مانده ، دکمه های مفقود شده و یا پارگی جیب بررسی می شود. کار دیگری که قبل از فرآیند شستشو انجام می شود لکه گیری لباس است. موارد ذکر شده را هر چند برای شما در خشکشویی انجام می دهند اما بهتر است خود شما از قبل آن ها را اطلاع دهید تا در باعث بهبود روند تمیزی و سالمی لباستان شوید. بعد از آن لباس ها وارد محفظه شده و با حلال مورد شستشو قرار می گیرند.
مدت زمان شستشو به مقدار کثیفی لباس وابسته است اما در شرایط معمولی در وهله اول یک چرخه شستشو با این حلال به مدت زمان ۱۵ دقیقه آغاز می شود و بعد از آن به مدت ۲۵ دقیقه با حلالی هیدروکربنی شسته می شود. سومین مرحله که انتخابیست ، دوباره با تازه سازی حلال فرآیند شستشوی لباس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ادامه پیدا می کند. در آخر کار حلالی که مورد استفاده قرار گرفته شده بازیافت شده و مجدد می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در آخرین مرحله وسایلی که قبل از شستشو از لباس جدا شده نظیر دکمه به لباس متصل می شوند چین و چروک آن را می گیرند و بعد از مرحله کاور کردن به مشتری تحویل داده می شود.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله تمیز کردن و نگهداری کت و شلوار نیر دیدن کنید.
تا به اینجا شما با مطالب مختلفی راجب به سوال خشکشویی چیست آشنا شدید در ادامه برای درک بهتر این روش ما به صورت اجمالی روش آبشویی را توضیح مخصتری می دهیم.
معرفی برخی از لباس هایی که روش خشکشویی برای آن ها مناسب می باشد

خشکشویی لباس ورزشی
شما برای شستشوی این لباس می توانید از لباسشویی استفاده کنید ، اما از آنجا که این لباس ها جدیداً از بافت و الیاف های به خصوصی تولید می شوند نیاز به مراقبت حساس تری دارند. اگر نمی توانید به خوبی این مراقبت ها را رعایت کنید می توانید لباس خود را برای شستشو به خشکشویی بسپارید.

خشکشویی لباس عروسی
اینگونه لباس ها امکان دارد خریده و یا اجاره شوند. در هر صورت نیاز به شستشو دارند و از آنجا که از ظرافت بالایی برخوردار هستند امکان آسیب رسانی به لباس با روش آبشویی وجود دارد.

خشکشویی لباس شب ، مجلسی و یا نامزدی
در وهله اول حتما به جنس لباس های اینچنینی دقت کنید و اطمینان حاصل کنید که می توان به شستشو از روش معمولی بسنده کرد. در صورتی که فرضاً لباس شب طرح ساده ای داشت می توانید با دقت به شستشو و اتو کردن آن بپردازید. اما اگر طرح و سنگدوزی بسیاری داشت و احساس کردید ممکن است باعث خراب شدن و یا آسیب به لباس شوید ، می توانید آن را به خشکشویی تحویل دهید.

آبشویی چیست؟
آبشویی را می توان گفت قدیمی ترین و تمیز ترین نوع شستشوی لباس می باشد. در آن از آّب به عنوان حلال استفاده شده به همراه مواد شوینده دیگر نظیر پودر یا مایع لباسشویی و… برا شستشو به کار می رود. در این روند میزان تاثیر گذاری هوا بالا می باشد و اگر از ماشین لباس شویی برای شستشو استفاده می کنید آن را به صورت کامل از آب پر نکنید و اجازه دهید تا هوا در آن به جریان بیافتد. بعد از اتمام شستشو ممکن است لباس شما چروک شود که می توانید آن را اتو بکشید.
همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله علائم روی برچسب لباس چیست نیر دیدن کنید.
اینک در مرحله آخر از مقاله خشکشویی چیست به بررسی معایب و مزایای این دو روش می پردازیم.

مزیّت های خشکشویی :
- موجب طول عمر لباس
- عدم آسیب رسانی به الیاف پارچه
- استفاده از مواد تمیز کننده سازگار با محیط زیست
- از بین برندگی مناسب لکه های چرب و روغنی
- جلوگیری از تغییر ابعاد و فرم لباس
- به حداقل رسیدن رنگ دهی لباس

معایب خشکشویی :
- بعضی از مواد شیمیایی به کار برده شده در این روش ممکن است برای برخی افراد موجب بروز حساسیت شود.
- بیشتر بودن هزینه نسبت به آبشویی

مزیّت های آبشویی :
- عدم ایجاد حساسیت های پوستی
- به کار نبردن شوینده های مضر برای محیط زیست
- فراوانی و در دسترس همگان بودن
- داشتن بو و رایحه ی خوشایند
- مقرون به صرفه بودن

معایب آبشویی :
- بعضاً امکان تغییر فرم و شکل لباس
- کاهش عمر لباس
- امکان رنگ دهی و یا عوض شدن رنگ لباس
- عدم پاک کنندگی مناسب برخی لکه ها
- آسیب رسانی به بافت پارچه بر اثر سایش
خشکشویی چیست – آبشویی چیست – معایب و مزیت خشکشویی و آبشویی – مزایا و تفاوت خشکشویی