سبک زندگی

پارچه ژرژت چیست

پارچه ژرژت چیست
پارچه ژرژت چیست

با سلام خدمت همراهان گرامی سایت پابک امروز با معرفی یکی دیگر از پارچه های محبوب بازار در خدمت شما هستیم. پارچه ژرژت جزو خانواده پارچه‌های مد کرپ بوده و الیاف به کار رفته برای تولید آن ابریشم می باشد. سطح این پارچه کمی چروک است و چین های زیبایی دارد.

می توان گفت پارچه کرپ ابریشم اولین بار در اوایل قرن بیستم در فرانسه معرفی شد و از آن زمان به بعد، به یکی از پارچه های محبوب مد به خصوص برای دوخت لباس عروس و لباس خواب تبدیل شده است. در ادامه قصد داریم تا به نحوه تولید این پارچه، ویژگی ها و کاربرد آن بپردازیم می توانید با ما همراه شوید.

پارچه ژرژت چیست؟

ژرژت نوعی پارچه کرپ است که معمولاً از ابریشم خالص تولید می شود اما می تواند از الیاف مصنوعی مانند ابریشم مصنوعی، ویسکوز و پلی استر نیز ساخته شود. ژرژت د لا پلانت که خیاط زن فرانسوی بود برای اولین بار پارچه ابریشمی را در اوایل قرن بیستم گسترش داد و باع شد تا پارچه ژرژت به وجود آید.

این محصول نازک بوده و از لحاظ وزن آن جای نگرانی نیست چرا که سبک است. همچنین سطح پارچه ژرژت مات و کدر است. برای تولید ژرژت نخ هایی با استحکام بالا را در یکدیگر می تنند. این کار باعث می شود تا چروک خفیفی روی سطح آن ایجاد شود.

ژرژت ابریشم شباهت زیادی به پارچه شیفون ابریشمی که نوعی پارچه کرپ بوده دارد اما ژرژت به دلیل بافت سفت تر مانند پارچه ابریشمی شفاف نیست. در انتهای این مطلب به تفاوت این دو به طور مفصل تر می پردازیم.

همچنین پارچه‌های ژرژت گاهی به رنگ‌های ثابت فروخته می‌شوند، اما این پارچه قابلیت چاپ را دارا بوده و اغلب دارای طرح‌های رنگارنگ گل است.

ژرژت چگونه تولید می شود؟

بافت پارچه ژرژت معمولاً ساده بوده و با استفاده از نخ‌های در هم پیچیده که به شکل عمودی و مورب بافته شده اند تولید می شود. این پیچ و تاب ها باعث ایجاد چین های جزئی در سطح پارچه می شود که در انتها به ژرژت ظاهری چین دار می دهد. همچنین ژرژت می تواند با بافت ساتن یا بافت ژاکارد نیز بافته شود که به ترتیب ژرژت ساتن و ژرژت ژاکارد ساخته می شود.

ویژگی های پارچه ژرژت
ویژگی های پارچه ژرژت

ویژگی های پارچه ژرژت

تعدادی از ویژگی ها وجود دارد که ژرژت را به پارچه ای منحصربفرد تبدیل می کند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

وزن سبک و قابلیت تنفس : ژرژت پارچه ای سبک و لخت است که نسبتاً دارای قابلیت تنفسی می باشد. قابلیت تنفس در پارچه این ویژگی را به آن می دهد تا هوا را در پارچه به گردش در بیارد و بدن را خنک کند. با این وجود، ژرژت تولید شده با الیاف مصنوعی نسبت به آنهایی که با ابریشم ساخته شده اند، تنفس کمتری دارد.

چین خوردگی : ژرژت به دلیل ظاهر چین خورده خود که حاصل نخ های تابیده شده محکم به کار رفته در بافت بوده شناخته شده است.

نازکی : از ویژگی های ظاهری دیگر پارچه ژرژت می توان به نازکی و مات بون آن اشاره کرد، اگرچه نسبت به پارچه خواهرش، یعنی پارچه شیفون که توری مانند است، از شفافیت کمتری برخوردار می باشد.

افت و لخت بودن : ژرژت پارچه ای لخت بوده ساختار و افتادگی زیبایی بر روی اندام دارد. به همین دلیل برای دوخت برای دوخت لباس و یا دامن بسیار مناسب است و می تواند زیبایی خاصی را با خود برای کاربر به ارمغان بیاورد. همچنین جالب است بدانید ژرژت را می توان روی پارچه های محکم تری دوخت تا ابعاد آن افزایش پیدا کرده و اثر چشم نوازی ایجاد کند.

نگهداری رنگ : شاید یکی از نگرانی های شما رنگ پس دادن این پارچه باشد. پارچه ژرژت رنگ را به خوبی نگه می‌دارد. همچنین رنگ طبیعی ابریشم را می‌توان با رنگ‌ها و طرح‌های مختلف نیز رنگ‌آمیزی کرد.

کشش جزئی : پارچه ژرژت در اثر بافت و پیچ های محکم نخ آن به هنگام تولید مقداری منعطف است.

نکته : پارچه ژرژت به صورت فرم اصلی نیز بسیار جذاب است و در صورتی که نیاز ندارید می توانید روی آن طرح خاصی نزنید. چرا که تلاش برای طراحی و تزئینات بعضاً می تواند باعث تخریب پارچه شود و یا توجه شخص بیننده را از خود پارچه پرت کند.

شما می توانید برای راحت تر دوخته شدن پارچه ژرژت آن را بین دو عدد بافت کاغذی قرار دهید تا ثابت بماند. علت این کار آن است که ژرژت به دلیل لغرندگی کار را برای شما و یا سایر خیاطان سخت می کند.

انواع مختلف ژرژت
انواع مختلف ژرژت

انواع مختلف ژرژت

پارچه ژرژت را می توان به انواع مختلفی تبدیل کرد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. مطالعه بخش زیر می تواند به شناخت بیشتر شما نسبت به آنها کمک کند.

ژرژت دو لا : ژرژت دولای ابریشمی گونه ای ضخیم تر از ژرژت است. با این وجود باز هم تا حدودی شفاف بوده و روی اندام خوب می نشیند.

ژرژت کشی : این مورد شامل اسپندکس یا سایر اجزای الاستیک است که برای ایجاد کشش بیشتر به بافت پارچه اضافه می شوند.

ژرژت ساتن : از بافت ساتن در آن استفاده می شود که به آن سطحی براق می بخشد.

همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله پارچه کرپ نیز دیدن کنید.

ژرژت ژاکارد : این پارچه روی یک ماشین بافندگی ژاکارد بافته می شود و به ژرژت استحکام و طراحی ژاکارد را اضافه می کند.

ژرژت پلی استر : به این مورد پلی ژرژرت نیز می گویند و به سادگی از الیاف پلی استر برای تولید آن استفاده می شود.

حریر ژرژت : این مدل همانند کرپ حریر سطح زبری دارد با این تفاوت که از ظرافت بیشتری برخوردار است. به همین خاطر شما می توانید از آن برای دوخت روسری استفاده کنید.

کن کن ژرژت : این نوع ژرژرت از خانواده پارچه های کن کن به حساب می آید و دارای ویژگی های مختلفی نظیر مقاومت در برابر پرز و چروک است. همچنین تراکم بافت آن بالا بوده و ریزش زیبایی نیز دارد.

کاربردهای پارچه ژرژت
کاربردهای پارچه ژرژت

کاربردهای پارچه ژرژت

در ادامه به معرفی برخی کاربردهای این پارچه می پردازیم، پارچه ژرژت هم در مد و هم در طراحی خانه کاربردهای زیادی دارد. جنس این پارچه به گونه ایست که شما می توانید در تمامی فصول از آن استفاده کنید.

دوخت لباس : از آنجایی که ژرژت مانند پارچه ابریشمی شفاف نیست، آن را به موردی عالی برای دوخت لباس تبدیل می کند. لباس های دوخته شده با این پارچه افت خوبی داشته و به قشنگی رو اندام بدن می نشینند. ژرژت اغلب برای لباس خواب، لباس عروس و مناسبت های خاص استفاده می شود. همچنین پارچه ای همه کاره است و برای برش های مختلف لباس  خط چین، پلیسه دار، گشاد و یا روکش کردن از آن استفاده می شود. همچنین برای لباس های میدی و لباس های ماکسی با آستین بلند و یا کوتاه مناسب است.

دوخت ساری : می توان گفت یکی از مشهورترین لباس های هندی ساری است که جزئیات فراوانی داشته و تزئینات آن نیز زیبا می باشد. این لباس در سرتاسر دنیا شناخته شده است. هندی ها معمولاً از ژرژت ابریشمی برای دوخت ساری استفاده می کنند. دلیل آن هم این است که لایه های این پارچه جنس خوبی داشته و افت آن نیز بر روی اندام هنگام پوشش زیبا است.

دکور خانه : همچنین شما می توانید ژرژت را در دکوراسیون منزل برای موارد مختلفی به کا ببرید. به طور مثال استفاده از پارچه به دلیل ویژگی هایی که دارد برای تزئینات پنجره و یا میز بسیار مناسب بوده و زیبایی آن را افزایش می دهد. همچنین شما می توانید از این پارچه برای روکش کردن بالش نیز استفاده کنید.

نحوه مراقبت و شستشوی پارچه ژرژت
نحوه مراقبت و شستشوی پارچه ژرژت

نحوه مراقبت و شستشوی پارچه ژرژت

ژرژت باید خشک شود و یا با دست شسته شود. به هیچ عنوان از ماشین لباسشویی برای شستشوی این پارچه استفاده نکنید چرا که باعث پارگی و از بین رفتن رنگ آن خواهد شد. شما می توانید برای شستن این پارچه با دست به روش زیر عمل کنید :

  • ابتدا لازم به ذکر است که شوینده مورد استفاده باید ملایم باشد و برای شستشو از آب سرد استفاده شود.
  • لباس یا پوشاک خود را در یک وان پر از آب سرد و مواد شوینده خیس کنید و آن را حرکت دهید تا مواد شوینده روی سطح آن به طور یکنواخت پخش شود، این کار باعث می شود پارچه به طور کامل تمیز شود.
  • لباس را به آرامی فشار دهید تا آب اضافی گرفته شود و آن را بشویید.
  • آن را محکم فشار ندهید و یا مچاله نکنید چرا که به دلیل بافت حساس ژرژت امکان کشیدگی در آن بر اثر این کار وجود دارد.
  • برای خشک کردن نیز آویزانش نکنید و بر روی سطح صافی پهن کنید تا به صورت کامل خشک شود. توجه داشته باشید که آن را در برابر حرارت مستقیم نور آفتاب قرار ندهید چرا که نور آفتاب موجب از بین رفتن رنگ و در نتیجه زیبایی لباس شما خواهد شد.
نکته مهم پیرامون شناخت انواع پارچه

برای طراحان مد نوپا، درک ویژگی ها و احساس پارچه های مختلف کلیدی است. در ۲۰ سالگی دایان فون فورستنبرگ صاحب یک کارخانه نساجی در ایتالیا را متقاعد کرد که به او اجازه دهد اولین طرح های خود را تولید کند. با نمونه هایی که تولید کرد به شهر نیویورک رفت تا یکی از نمادین ترین و ماندگارترین برندهای مد جهان را بسازد. دایان در مستر کلاس طراحی مد خود توضیح می دهد که چگونه یک هویت بصری ایجاد کنید، به دیدگاه خود وفادار بمانید و محصول خود را عرضه کنید.

تفاوت پارچه ژرژت و شیفون
تفاوت پارچه ژرژت و شیفون
تفاوت پارچه ژرژت و شیفون

ممکن است برخی اشخاص این دو پارچه را با یکدیگر اشتباه بگیرند در ادامه به تفاوت این دو پارچه می پردازیم. پارچه ژرژت زبر و لخت است اما پارچه شیفون لطیف تر بوده و لختی آن کمتر است. پارچه ژرژت به خاطر تنوع بالای خود معمولاً از پارچه شیفون گران تر است. یکی از موارد دیگر استفاده از اسپان تابدار به هنگام بافت ژرژت است که باعث ایجاد افت و لختی در پارچه می شود که زیبایی آن را افزایش می دهد.

منبع : MasterClass.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا